Skip to main content
Spinaziestamppot met aardpeer en witte grillkaas
Spinaziestamppot met aardpeer en witte grillkaas

Spinaziestamppot met aardpeer en witte grillkaas

met semi-gedroogde tomaten

4.2
(434)

Het geheim van perfect gegrilde kaas is timing - bak de grillkaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Jerusalem artichoke

250 g

Potatoes

1 piece

Garlic

30 g

Semi-dried tomatoes

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Spinach

½ sachet(s)

Italian seasoning

5 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

Not included in your delivery

0.07 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories840 kcal
Energy (kJ)3515 kJ
Fat41 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate68 g
Sugar17 g
Dietary Fiber27.1 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Paper Towel
•Casserole with Lid
•Tall-Sided Pan
•Potato Masher

Cooking Steps

Koken
1

Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in gelijke grove stukken. Voeg de aardperen toe aan een pan met deksel met ruim water. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardpeer zeer rijk is aan ijzer? De 100 gram aardpeer in dit recept bevat zelfs meer ijzer dan 100 gram biefstuk! Naast de aardpeer zit ook spinazie bomvol ijzer.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar eventueel de olie voor de puree. Snijd de grillkaas in plakken van 1/2 cm dik, dep droog met keukenpapier en hak de spinazie klein. Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 75 gram grillkaas per persoon en vervang de roomboter in de puree door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 2/3 van de knoflook en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de semi-gedroogde tomatenstukjes toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Grillkaas bakken
4

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grilkaas 2 - 3 minuten per kant, samen met de overige knoflook. De grillkaas is klaar als hij goudbruin is.

Tip:

Op smaak brengen
5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en de helft van de verse kruiden door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree.

Tip: Zit er nog wat olie bij de semi-gedroogde tomaten? Meng deze dan door de puree.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de grillkaas. Garneer met de overige verse kruiden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes