Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Courgette
⅓ sachet(s)
Kerriepoeder
0.16 sachet(s)
Gerookt paprikapoeder
100 g
Passata
⅓ pack
Kookroom
90 g
Spaghetti
½ unit
Tomaat
2.5 g
Verse dragon
80 g
Garnalen
1 tablespoon
Olijfolie
50 milliliters
Visbouillon
¾ tablespoon
Witte balsamicoazijn
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de rode peper 2 – 3 minuten. Voeg daarna per persoon: 1 tl kerriepoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de specerijen 1 minuut mee.
Blus de smaakmakers en specerijen af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de passata. Verlaag het vuur en voeg de room toe. Laat de saus, afgedekt, op laag vuur nog 12 – 14 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak fijn. Meng de blokjes tomaat in een kom met de helft van de dragon en per persoon: 1/4 el witte balsamicoazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en de overige rode peper 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.
Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgette. Serveer de tomaat met dragon ernaast.