.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
200 g
Oosterse groentemix
1 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
100 g
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
10 g
Cashewstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains: Gluten)
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
1 teaspoon
Gomasio
(Contains: Sesamzaad)
½ tablespoon
Honing
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.
Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groenten en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groenten en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.