In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Pulled chicken
30 g
Smoky tomato ketchup
5 milliliters
Sesame oil
(Contains: Sesamzaad)
5 g
Fresh coriander
(May be present: Selderij)
½ piece
Avocado
3 piece
Mini tortillas
(Contains: Tarwe)
½ piece
Lime
200 g
Potatoes
½ bunch
Scallions
20 g
Kimchi sauce
100 g
Rainbow slaw mix
½ piece
Garlic
25 g
Grated cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
White wine vinegar
1.5 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom de rodekool, wittekool en wortel met de sesamolie, wittewijnazijn en suiker. Snijd de koriander fijn. Voeg de helft van de koriander toe aan de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Zet opzij.
Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Rasp de schil van de helft van de limoen met een fijne rasp. Pers de helft van de limoen uit. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Snijd de overige limoen in partjes.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene gedeelte apart ter garnering. Haal de pulled chicken uit de verpakking en trek uit elkaar in kleine stukjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken, de knoflook en 30 ml water per persoon toe en bak 4 - 6 minuten. Meng ondertussen in een kleine kom de smokey tomatenketchup met 1 el water per persoon.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) met de helft van de limoenmayonaise en breng op smaak met peper en zout. Serveer de aardappelen in een schaal, besprenkel met de kimchimayonaise en garneer met het groene gedeelte van de bosui.
Zet de tortilla's op tafel. Serveer de koriander, de overige limoenmayonaise, de smokey-ketchupsaus, de pulled chicken, de geraspte cheddar, de limoenpartjes, de avocado en de koolsla allemaal in aparte kommetjes. Laat iedereen zelf de taco's vullen. Serveer met de kimchi-aardappelen.