
Eieren garen in vocht heet ook wel pocheren. Dat gaat een stuk makkelijker in een saus dan in water en het geeft het ei extra smaak.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ piece
Eggplant
½ piece
Tomato
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
100 g
Passata
2 piece
Wholewheat mini tortilla
(Contains: Tarwe)
2 piece
Egg
(Contains: Ei)
25 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
4 piece
Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning
(May be present: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur (zie Tip). Voeg de aubergine toe en bak in 5 - 6 minuten rondom bruin. Voeg de tomaat en Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 3 - 4 minuten verder. Voeg de bouillon en passata toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Als je een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem gebruikt wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Halveer de tortilla's en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de tortilla's met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 6 minuten in de oven.

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat ze diep in de saus liggen, onderin de pan. Breng de eieren op smaak met peper en zout. Verdeel 2/3 van de feta in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen (zie Tip). Haal het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 4 - 6 minuten verder zodat het overtollig vocht kan verdampen.
Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveer de eieren alla norma in kommen. Verdeel de gehaktballetjes erover en garneer met de overige feta. Serveer met de knapperige tortilla's.