Skip to main content
Gehaktballetjes met eieren alla norma
Gehaktballetjes met eieren alla norma

Gehaktballetjes met eieren alla norma

met feta, aubergine en knapperige tortilla's

4.1
(124)

Eieren garen in vocht heet ook wel pocheren. Dat gaat een stuk makkelijker in een saus dan in water en het geeft het ei extra smaak.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Tomato

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

100 g

Passata

2 piece

Wholewheat mini tortilla

(Contains: Tarwe)

2 piece

Egg

(Contains: Ei)

25 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3332 kJ
Calories796 kcal
Fat51.9 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate34 g
Sugar11.1 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein44.6 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Brush
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur (zie Tip). Voeg de aubergine toe en bak in 5 - 6 minuten rondom bruin. Voeg de tomaat en Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 3 - 4 minuten verder. Voeg de bouillon en passata toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Als je een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem gebruikt wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Tortilla's bakken
3

Halveer de tortilla's en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de tortilla's met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 6 minuten in de oven.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat ze diep in de saus liggen, onderin de pan. Breng de eieren op smaak met peper en zout. Verdeel 2/3 van de feta in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen (zie Tip). Haal het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en bak nog 4 - 6 minuten verder zodat het overtollig vocht kan verdampen. 

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Gehaktballetjes bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveren
6

Serveer de eieren alla norma in kommen. Verdeel de gehaktballetjes erover en garneer met de overige feta. Serveer met de knapperige tortilla's.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes