Skip to main content
Schelvis met gesmoorde prei
Schelvis met gesmoorde prei

Schelvis met gesmoorde prei

Met gekarameliseerde witlof en gekookte aardappelen

4.0
(293)

Naast de zachte schelvis spelen groenten in dit gerecht een grote rol. Prei wordt vaak gebruikt als smaakmaker, zoals ui of knoflook, maar is ook heerlijk als hoofdingrediënt. Doordat je hem smoort - met deksel op de pan gaart in eigen vocht - behoud je alle smaken. De witlof karameliseer je met honing, waardoor hij lekker zoet wordt.

Allergens:
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Witlof

1 unit

Prei

¼ teaspoon

Nootmuskaat

1 teaspoon

Geel mosterdzaad

(Contains: Mosterd)

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Honing

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)2314 kJ
Calories553 kcal
Fat22 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate53 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Aluminum Foil
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten, zodat de bladeren aan de stronk vast bljven.

Witlof karameliseren
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, besprenkel de witlof met de honing, bestrooi met peper en zout en karameliseer de witlof, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor voorzichtig om. Haal vervolgens uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

Noodmuskaat raspen
3

Snijd ondertussen de prei in ringen en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Prei smoren
4

Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en rooster het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de roomboter toe en laat 30 seconden smelten. Voeg de prei, de nootmuskaat en de mosterd toe aan de pan en smoor de prei, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur. Breng goed op smaak met peper en zout.

Schelvis bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, prei, witlof en schelvis over de borden. Garneer met een snufje nootmuskaat naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes