Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, knoflook en cayennepeper.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Sjalot
½ unit
Courgette
65 g
Rode cherrytomaten
90 g
Penne
(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)
100 g
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
100 milliliters
Kookroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
Pesto-vinaigrette
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Halveer de cherrytomaten.
Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de kippendrijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 6 minuten.
Voeg de kookroom en de pesto-vinaigrette toe en roer goed. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken. Voeg de cherrytomaten, de penne en 1 el kookvocht per persoon toe en verwarm nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta pesto met kip over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.