Skip to main content
Romige pasta met varkenshaaspuntjes
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten

4.0
(1,6K)

Schelpjes, pennen, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komen nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

2 piece

Garlic

35 g

Semi-dried tomato mix

½ piece

Eggplant

75 g

Trottole tricolore

100 g

Pork tenderloin tips

50 milliliters

Heavy cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

Dried thyme

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories975 kcal
Energy (kJ)4081 kJ
Fat56 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate70 g
Sugar11 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein44 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de gedroogde-tomatenmix grof. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram van de pasta en de helft van de slagroom. Ben jij juist een grote eter, gebruik dan het hele zakje pasta.

Aubergine bakken
2

Weeg de pasta af en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de semi-gedroogde-tomatenmix en varkenshaaspuntjes toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de slagroom. Voeg de tijm en de pasta toe en verbrokkel er 1/4 boullionblokje per persoon boven. Kook het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.

Serveren
4

Roer de aubergine en de helft van de Italiaanse kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.

This week's must-try HelloFresh recipes