Skip to main content
Rijsttafel met rendang en kip
Rijsttafel met rendang en kip

Rijsttafel met rendang en kip

met gele rijst en sperziebonen

In Indonesië hoort rendang bij speciale gelegenheden zoals trouwerijen en feestdagen. (N)iets te vieren? Wat ons betreft is dit gerecht altijd een goed idee!

Allergens:
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Rendang

100 g

Diced chicken

¼ piece

Lime

100 g

Green beans

1 piece

Carrot

10 g

Garlic-ginger-chili mix

150 milliliters

Coconut milk

1.5 teaspoon

Ground turmeric

75 g

Jasmine rice

¼ sachet(s)

Ground lemongrass

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

1.5 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1221 kcal
Energy (kJ)5110 kJ
Fat60 g
Saturated Fat32 g
Carbohydrate120 g
Sugar35 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein46 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Kip marineren
1

Haal de rendang uit de koelkast. Snijd de limoen in partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit in een kom. Voeg per persoon: 1/2 el ketjap en 1 1/2 tl honing toe aan de kom en meng goed tot een marinade. Snijd eventuele grote stukken kipsatéblokjes kleiner en meng de kipsatéblokjes met de marinade. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.

Rijst koken en bereiden
2

Verhit een steelpan met deksel zonder olie op middelmatig vuur voor de rijst. Voeg de gemalen kurkuma en het gemalen citroengras samen met de helft van de mix van verse gember, knoflook en rode peper toe aan de steelpan en bak kort aan. Voeg de rijst en 150 ml water per persoon toe. Voeg ten slotte 1/3 van de kokosmelk toe en roer alles goed door. Laat, afgedekt, 13 - 15 minuten zachtjes droogkoken. Voeg eventueel wat extra water toe als de rijst te snel droogkookt. Laat met deksel uitstomen.

Sperziebonen smoren
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige verse gember, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg 1/3 van de kokosmelk en per persoon: 140 ml water en 1/4 kippenbouillonblokje toe. Roer goed door en voeg de sperziebonen en de helft van de geraspte wortel toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 13 - 15 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

Rendang bereiden
4

Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de overige wortel toe en schep goed om. Zet opzij en laat de smaken intrekken. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rendang, 1/3 van de kokosmelk en per persoon: 3/4 tl gemalen citroengras en 1 el ketjap toe en bak 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en houd warm tot serveren.

Tip: Je kan de rendang warm houden door het op een bord of een warme schaal te bewaren en af te dekken met aluminiumfolie.

Bakken
5

Voeg 1/2 el zonnebloemolie per persoon toe aan dezelfde koekenpan. Leg de kipsaté in de pan en bewaar de overige marinade voor later. Bak de kipsaté 3 - 4 minuten per kant, of tot de kip gaar is. Giet dan de overige marinade over de saté en bak nog 1 minuut. Let op: dit kan snel aanbakken. Zet het vuur eventueel wat lager en zet de pan na het bakken direct onder water.

Serveren
6

Verdeel de gele rijst over een grote kom en garneer met de gefrituurde uitjes. Serveer de overige elementen in aparte kommen of serveerschalen en verdeel over de tafel. Serveer met de overige limoenpartjes.

More delicious recipes with similar ingredients

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

with rainbow baby potato salad in honey-mustard dressing
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, sperziebonen, spekjes en amandelschaafsel
Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

met gember, limoenrijst en komkommersalade
Jalfrezi-stijl kipcurry

Jalfrezi-stijl kipcurry

met gele rijst en komkommer-tomaatsalsa
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with baby potatoes and a crunchy salad
Cha Ca La Vong-Style Cod with Rice Noodles

Cha Ca La Vong-Style Cod with Rice Noodles

Vietnamese classic, with nước chấm, broccolini & peanuts

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions