Skip to main content
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Met een salade van Hollandse radijs en frisse citroen

3.5
(4,3K)

Quesadilla is een typisch Mexicaans gerecht waarbij twee tortilla’s op elkaar worden geplaatst met daartussen kaas. Door het Libanese platbrood krijgt dit recept een Midden-Oosters tintje. De amandelen, afkomstig uit Californië, zorgen voor extra veel vitamine E.

Allergens:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Tomaat

5 unit

Radijs

1 sprig

Verse dille

(May be present: Selderij)

¼ unit

Citroen

40 g

Andijvie en radicchio

20 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

1 can

Tomatenpuree

1 teaspoon

Gedroogde oregano

2 unit

Wit platbrood

(Contains: Gluten)

50 g

Geraspte gruyère

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories688 kcal
Energy (kJ)2879 kJ
Fat38 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate60 g
Dietary Fiber8 g
Protein23 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de tomaat
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat en radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Hak de dille fijn. Pers de citroen uit.

2

Meng de eikenbladslamelange met de radijs en het fijngesneden radijsblad in een saladekom.

3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.

Bak de tomatenpuree met de oregano en knoflook
4

Meng de tomatenpuree met de knoflook en oregano in een kom. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op middelhoog vuur.

Beleg het platbrood
5

Smeer het platbrood in met de tomatenpuree en beleg een helft met tomaat en gruyère. Bestrooi met peper en zout en vouw het platbrood dubbel. Herhaal dit met de overige platbroden.

6

Leg de platbroden op een bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon, dille, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.

Snijd de quesadilla's doormidden
7

Snijd de quesadilla’s in kwarten en verdeel over de borden. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes