Quesadilla is een typisch Mexicaans gerecht waarbij twee tortilla’s op elkaar worden geplaatst met daartussen kaas. Door het Libanese platbrood krijgt dit recept een Midden-Oosters tintje. De amandelen, afkomstig uit Californië, zorgen voor extra veel vitamine E.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Tomaat
5 unit
Radijs
1 sprig
Verse dille
(May be present: Selderij)
¼ unit
Citroen
40 g
Andijvie en radicchio
20 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
1 can
Tomatenpuree
1 teaspoon
Gedroogde oregano
2 unit
Wit platbrood
(Contains: Gluten)
50 g
Geraspte gruyère
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat en radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein. Hak de dille fijn. Pers de citroen uit.
Meng de eikenbladslamelange met de radijs en het fijngesneden radijsblad in een saladekom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en voeg toe aan de saladekom.
Meng de tomatenpuree met de knoflook en oregano in een kom. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op middelhoog vuur.
Smeer het platbrood in met de tomatenpuree en beleg een helft met tomaat en gruyère. Bestrooi met peper en zout en vouw het platbrood dubbel. Herhaal dit met de overige platbroden.
Leg de platbroden op een bakplaat en bak 5 minuten in de oven. Maak ondertussen een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon, dille, peper en zout en voeg toe aan de saladekom.
Snijd de quesadilla’s in kwarten en verdeel over de borden. Serveer met de salade.