
.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
125 g
Mushrooms
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
½ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 g
Passata
½ sachet(s)
Italian seasoning
2 piece
Lebanese flatbread
2.5 g
Fresh basil
40 g
Arugula
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.
Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.
Tip: Je bakt de platbroden even voor, zodat ze lekker krokant worden. Doe ze er niet te lang in, anders drogen ze uit.

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Bak de pizza's opnieuw op de bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.