Skip to main content
Platbroodpizza funghi

Platbroodpizza funghi

met buffelmozzarella, basilicum, rode ui en rucola

4.1
(2,5K)

.

Tags:
Veggie
•Family
•Eat Me First
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

2 piece

Lebanese flatbread

2.5 g

Fresh basil

40 g

Arugula

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2996 kJ
Calories716 kcal
Fat27 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate86 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein27 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en per persoon 1 1/2 tl Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op gemiddeld vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Bakken
3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode-uiringen en de champignons6 - 8 minuten. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.

Tip: Je bakt de platbroden even voor, zodat ze lekker krokant worden. Doe ze er niet te lang in, anders drogen ze uit.

Pizza's maken
4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignon-uimengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Pizza's bakken
5

Bak de pizza's opnieuw op de bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Serveren
6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en verdeel de rucola erover.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes