Skip to main content
Pittige kokossoep met kabeljauwfilet
Pittige kokossoep met kabeljauwfilet

Pittige kokossoep met kabeljauwfilet

met verse udonnoedels, snijbonen en wortel

4.2
(283)

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soja
Tarwe
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

100 g

Romano beans

1 piece

Carrot

125 milliliters

Coconut milk

⅓ sachet(s)

Ground lemongrass

5 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

1 piece

Cod fillet

100 g

Fresh udon noodles

(Contains: Tarwe, Gluten)

2 cm

Fresh ginger

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ teaspoon

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories611 kcal
Energy (kJ)2557 kJ
Fat31 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate51 g
Sugar11 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein27 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Soup pan with lid
Paper Towel

Cooking Steps

Snijbonen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje voor 300 ml water en vervang de sambal door chilipoeder of -vlokken.

Smaakmakers bereiden
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook en gember 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur.

Soep afmaken
3

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd de kabeljauw in blokjes van 2 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de wok of soeppan en laat de soep, afgedekt, nog 2 minuten koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee.

Tip: Kabeljauw is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Soep serveren
4

Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout of sojasaus. Verdeel de kokossoep met kabeljauw over de kommen.

This week's must-try HelloFresh recipes