Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
100 g
Romano beans
1 piece
Carrot
125 milliliters
Coconut milk
⅓ sachet(s)
Ground lemongrass
5 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
1 piece
Cod fillet
100 g
Fresh udon noodles
(Contains: Tarwe, Gluten)
2 cm
Fresh ginger
1 tablespoon
Sunflower oil
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ teaspoon
Sambal
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook en snijd fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in kleine blokjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje voor 300 ml water en vervang de sambal door chilipoeder of -vlokken.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook en gember 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak in 4 - 6 minuten beetgaar. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe. Doe het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur.
Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en snijd de kabeljauw in blokjes van 2 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de wok of soeppan en laat de soep, afgedekt, nog 2 minuten koken. Haal het deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten mee.
Tip: Kabeljauw is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout of sojasaus. Verdeel de kokossoep met kabeljauw over de kommen.