Skip to main content
Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Penne met linzen-bolognesesaus en feta

Een vegetarische variant van bolognesesaus

4.2
(31)

In dit pastagerecht zit feta, afkomstig van de familie Hrysafis. De feta wordt op traditionele wijze gemaakt op het Griekse eiland Lemnos. Thomas, verantwoordelijk voor de inhoud van de box bij HelloFresh, is hier vorige maand op bezoek geweest. Op ons blog lees je zijn hele verhaal.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

20 g

Groene linzen

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

10 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

½ can

Tomatenpuree

90 g

Volkoren penne

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2824 kJ
Calories675 kcal
Fat20 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate88 g
Dietary Fiber15 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Kook de linzen.
1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.

2

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
4

Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, oregano en tomatenpuree 5 minuten op laag vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.

5

Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

Voeg de penne toe.
6

Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus. Verkruimel de helft van de feta boven de pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met pompoenpitten.
7

Verdeel het gerecht over de borden, verkruimel de overige feta erover en bestrooi met pompoenpitten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes