Deze pasta-pesto is lekker fris door de rodewijnazijn. Schijnt de zon? Het gerecht is zowel warm als koud erg lekker – perfect voor een nazomeravond in het park. Wil je er een echte salade van maken? Serveer het gerecht dan in een saladekom en voeg alle rucola pas op het einde toe – zo blijft hij lekker knapperig en pikant van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
7.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
½ unit
Buffelmozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
90 g
Conchiglie
(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Rode wijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ teaspoon
Zout
to taste
Peper en zout
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in dikke plakken van 1 cm dik. Snijd de krulpeterselie fijn. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.
Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon 1/2 el rodewijnzijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 tl zout. Breng op smaak met peper.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep de gescheurde rucola door de conchiglie.
Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de buffelmozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.