Skip to main content
Parelgerst met aubergine en kruidenyoghurt

Parelgerst met aubergine en kruidenyoghurt

Met friszoete granaatappelpitten, spinazie en gezouten amandelen

4.1
(565)

In dit gerecht proef je een klassieke combinatie uit het Midden-Oosten met ingrediënten als aubergine, yoghurt en granaatappelpitten. Met de verse munt en bladpeterselie maak je frisse kruidenyoghurt, waarmee je het gerecht samen met de gezouten amandelen extra op smaak brengt.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

½ unit

Aubergine

3 g

Verse munt

(May be present: Selderij)

3 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

75 g

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

20 g

Granaatappelpitten

20 g

Amandelen

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2661 kJ
Calories636 kcal
Fat28 g
Saturated Fat4.7 g
Carbohydrate71 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber14 g
Protein18 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Plate

Cooking Steps

Parelgerst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Aubergine bereiden
2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine 10 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel indien de aubergine aanbrandt. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenyoghurt maken
3

Snijd ondertussen de verse munt en bladpeterselie fijn. Roer van beide kruiden een klein gedeelte door de yoghurt en breng de kruidenyoghurt op smaak met peper en zout.

Spinazie bereiden
4

Voeg de helft van de spinazie toe aan de aubergine en laat al roerend in 2 - 3 minuten slinken. Scheur de overige spinazie klein en verdeel over de borden.

Op smaak brengen
5

Voeg de parelgerst en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Haal de pan van het vuur, meng de extra vierge olijfolie door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kruidenyoghurt en garneer met de overige verse kruiden, de granaatappelpitten en de gezouten amandelen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes