
In dit zonnige garnalengerecht ontmoeten de keukens van Europa en het Midden-Oosten elkaar. Parelcouscous wordt onder meer in Israël en Libanon veel gegeten, maar met ingrediënten als rucola, verse tijm en citroen gaan de smaken van dit gerecht ook richting Italië.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
¼ unit
Citroen
3 bunch
Verse tijm
(May be present: Selderij)
½ unit
Courgette
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
90 g
Garnalen
(Contains: Schaaldieren)
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout

Bereid de bouillon met 25 ml extra water per persoon. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de courgette in blokjes.

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de parelcouscous al roerend 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, 13 – 15 minuten. Giet indien nodig af. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, tijm, citroenrasp, peper en zout toe en bak 6 minuten.

Voeg de garnalen, inclusief hun bakvocht, toe aan de courgette. Breng op smaak met ½ el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Scheur de rucola klein. Voeg de parelcouscous en rucola toe aan de wok of hapjespan en meng goed.

Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.