Een trifle is een feestelijk Brits toetje, traditioneel met custard, jam en slagroom. Vandaag maak je een iets lichtere versie met gebakken appel en vanille-yoghurt. We konden het alleen niet laten om er slagroom bij te doen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Appel
½ bunch
Gemalen kaneel
50 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
300 milliliters
Halfvolle vanille-yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Vanillemuffin
(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Ei)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1.5 tablespoon
Bruine suiker
1 teaspoon
Suiker
Schil de appels (goudreinet) en snijd in kw arten. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes appel toe aan de koekenpan, bestrooi met de bruine suiker en de kaneel en bak in 6-9 minuten zacht en bruin. Haal, inclusief bakvocht, uit de pan en bewaar apart.
Klop ondertussen in een kom de slagroom met de witte suiker lobbig met een mixer. Verhit dezelfde koekenpan en rooster de amandelen, zonder olie, in 2-3 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.
Verdeel de vanilleyoghurt over kommen of glazen. Verkruimel de vanillemuffin erboven en leg de blokjes appel erop. Schenk er het bakvocht van de appel over. Garneer met de slagroom en bestrooi met de amandelen.