Tex-mex salade met biefstukpuntjes en tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-mex salade met biefstukpuntjes en tortillachips

Tex-mex salade met biefstukpuntjes en tortillachips

met avocado, mais en kidneybonen

.

Labels:
15 min meal

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Biefstukpuntjes

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

140 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1.98 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Biologische zure room

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2552 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.5 g
Eiwitten21 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Sieve
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Meng in een kom de biefstukpuntjes met de helft van de Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon.Laat de mais en kidneybonen samen uitlekken in een zeef of vergiet.

Groente snijden
2

Snijd de avocado doormidden, verwijder pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen.Breek de taco's in stukken en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 5 minuten in de oven.

Biefstukpuntjes bakken
3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukpuntjes met de kruiden en de olie 2 - 4 minuten aan.Meng ondertussen in een grote kom de zure room met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en de rest van de Mexicaanse kruiden. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de dressing met de veldsla, kidneybonen, mais en puntpaprika.Verdeel de salade over de borden en leg hier de biefstukpuntjes en avocado op. Serveer de tacochips erbij.