Skip to main content
Banaan-slagroomtaart met speculaas- en stroopwafelbodem

Banaan-slagroomtaart met speculaas- en stroopwafelbodem

+/- 10 stukken | Maak het zelf met verse ingrediënten

3.7
(101)

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour 25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

10 g

Speculaas pieces

(Contains: Tarwe May be present: Gluten)

25 g

Crumbled stroopwafel

⅘ piece

Banana

0.21 teaspoon

Ground cinnamon

40 milliliters

Organic heavy cream

4 g

Chopped walnuts

3 g

Chocolate flakes

Not included in your delivery

⅖ tablespoon

Sugar

teaspoon

Salt

10 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories125 kcal
Energy (kJ)521 kJ
Fat5.9 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate16.4 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber1.1 g
Protein0.9 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Casserole
High-Sided Bowl
Whisk

Cooking Steps

Bodem maken
1
  • Smelt 40 gram roomboter in een steelpan op laag vuur.
  • Hak de speculaas- en stroopwafelstukjes fijn tot kruimels. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter. Voeg een snuf grof zout toe en meng goed.
  • Vet een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van ongeveer 20 cm in, of bekleed met bakpapier.
  • Verdeel het kruimel-botermengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Tip: Heb je een blender in huis? Vermaal ze dan iets fijner.

Bananen bakken
2
  • Snijd de banaan (zie TIP) in plakjes van 1 cm dik.
  • Verhit 20 gram roomboter in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de banaan in 2-3 minuten rondom bruin.
  • Voeg 1 el suiker en 1 tl kaneel toe en bak in 5-6 minuten zacht.
  • Verdeel de gebakken banaan over de koekjesbodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat minstens een uur afkoelen in de koelkast.

Tip: Hoe bruiner en rijper de bananen, hoe zoeter de taart. Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze in de buurt van een avocado te leggen of ze in een krant te wikkelen.

Slagroom opkloppen
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer op tot een stevige slagroom.
  • Verdeel de slagroom evenredig over de taart (zie TIP).

Tip: Je kunt de taart meteen serveren of nog even koelen, zodat de slagroom iets vaster wordt.

Serveren
4
  • Besprenkel de slagroom met de chocoladevlokken en de walnootstukjes en snijd in punten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes