Skip to main content
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen
Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met kipgehakt en rozijnen

met sperziebonen en pecorino

4.2
(1,6K)

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door sperziebonen. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

200 g

Green beans

70 g

Orzo

7.5 g

Raisins

10 g

Chopped walnuts

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

15 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories633 kcal
Energy (kJ)2646 kJ
Fat22 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate68 g
Sugar9 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de sperziebonen en de orzo. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Sperziebonen snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.

Koken
3

Kook de orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg na 2 minuten de sperziebonen toe en na 4 minuten de rozijnen. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Je hebt niet alle orzo nodig in dit gerecht. Wat je overhoudt kun je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een lunchsalade.

Kipgehakt bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en walnootstukjes 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten los op middelhoog vuur.

Mengen
5

Voeg de sperziebonen, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 - 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 g groente bevat en meer vitamine C dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid?

More delicious recipes with similar ingredients

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool
Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

Paddenstoelenrisotto van orzo met knapperige walnoten

met smaakvolle grana padano
Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Orzo met kabeljauw, champignons en prei

Gegarneerd met pijnboompitten
Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Met zelfgemaakte pesto van grana padano, pijnboompitten en oregano
Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

met verse oregano en Italiaanse kaas
Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère

Een romige maaltijd met zoete tomaten en balsamicoazijn uit de oven
Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Orzosalade met radicchio en gebakken maïskolf

Een salade met basilicum, peterselie en zongedroogde tomaten
Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Orzo met kabeljauw, gemengde kool en champignons

Versier met knapperige pijnboompitten
Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Een mix van kastanjechampignons, shiitake en beukenzwammen
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

De vis bereid je gemakkelijk in de oven
Kaaskoekjes met tomatenorzo en oregano

Kaaskoekjes met tomatenorzo en oregano

Orzo met prei

Orzo met prei

Met venkel en provolone
Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Orzo met spinazie, cherrytomaten en grana padano

Een heerlijk zacht en romig Italiaans gerecht
Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Rode bietenorzo met rucola, pecorino en walnoten

Rode bietenorzo met rucola, pecorino en walnoten

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Gebakken scholfilet met smeuïge orzo en sperziebonen

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Risotto van orzo met paddenstoelen en kruidenkaas

Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Orzo met pompoen, verse dragon en pecannoten

Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds