Skip to main content
Double veggie - Portobello met gebakken aardappeltjes en walnoten
Double veggie - Portobello met gebakken aardappeltjes en walnoten

Double veggie - Portobello met gebakken aardappeltjes en walnoten

met extra portie portobello, geitenkaas en gele paprika

4.4
(67)

Portobello is een echt superfood: niet alleen in voedingswaarde maar ook in formaat. Portobello's zitten vol Vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Tags:
Veggie
Allergens:
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ sprig

Fresh rosemary

½ piece

Red onion

250 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Yellow bell pepper

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

160 g

Portobello mushroom

75 g

Fresh goat's cheese

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories476 kcal
Energy (kJ)1993 kJ
Fat19.3 g
Saturated Fat2.9 g
Carbohydrate60.6 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber13.7 g
Protein10.9 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten (zie TIP). Kook de aardappelen 4 – 6 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.

Tip: Je krijgt meer aardappelen dan je nodig hebt voor dit recept. Let jij niet op je calorie-inname of ben je een grote eter? Gebruik dan alle aardappelen.

Snijden
2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de gele paprika in blokjes.

Aardappelen bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Groenten in de oven
4

Leg ondertussen de rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven tussen en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven.

Meebakken
5

Verdeel ondertussen de cherrytomaten en de paprika in een ovenschaal, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten en de paprika de laatste 15 minuten mee in de oven. Strooi de walnootstukjes in de laatste 5 minuten van de baktijd over de bakplaat met portobello.

Tip: Noten zijn een goede bron van gezonde vetten. Wist je dat vooral walnoten rijk zijn aan omega 3-vetzuren?

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroente over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 400 g groente per persoon bevat?

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes