Skip to main content
Aspergebox ham | 3-gangen menu
Aspergebox ham | 3-gangen menu

Aspergebox ham | 3-gangen menu

4 porties | Caesarsalade, asperges met ham en cheesecake-dessert

5.0
(4)

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

In slechts een uurtje bereid je een caesarsalade, asperges op klassieke wijze met ham en cheesecake met verse aardbeien. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Ei
Gluten
Vis
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total1 hour
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1500 g

White asparagus

10 g

Tarragon and chives

1 piece

Organic white rose roll

(Contains: Tarwe, Gerst May be present: Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten)

1200 g

Baby potatoes

400 g

Hollandaise sauce

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

4 piece

Egg

(Contains: Ei)

20 g

Fresh curly parsley

(May be present: Selderij)

2 pack

GÜ - Cheesecake

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten May be present: Noten, Soja)

16 slice

Ham

100 g

Radicchio & romaine

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

6 slice

Bacon

½

Anchovies

(Contains: Vis)

50 g

Mayonnaise

(Contains: Ei, Mosterd)

250 g

Strawberries

Not included in your delivery

2 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories2654 kcal
Energy (kJ)11102 kJ
Fat159.4 g
Saturated Fat47.4 g
Carbohydrate212.7 g
Sugar47.6 g
Dietary Fiber37.1 g
Protein80.4 g
Salt8.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large pan or asparagus pan
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Salade | Voorbereiden
1
  • Weeg 500 gram asperges af.
  • Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges en snijd de rest in stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Snijd de verse bieslook en dragon fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan met deksel.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee.

Salade | Afmaken
2
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur.
  • Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets fijn.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, fijngesneden ansjovis, 1/2 tl ansjovisolie, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de slamix toe aan een saladekom, samen met de cherrytomaten, parmigiano reggiano en verse kruiden. Meng met de dressing. Garneer de salade met de asperges, ontbijtspek en de croutons.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Schil de overige asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De aspergetopjes hoef je niet te schillen.
  • Kook 2 liter water in een grote pan met deksel.
Hoofdgerecht | Koken
4
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel.
  • Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de ham en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes.
  • Garneer met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Verwijder het kroontje van de aardbei en snijd de aardbei in dunne plakken.
  • Verwijder de verpakking van de cheesecake.
  • Serveer de cheesecake in het bijbehorende glaasje en leg de plakken aardbei er bovenop.

This week's must-try HelloFresh recipes