Skip to main content
Aspergebox ham | 3-gangen menu
Aspergebox ham | 3-gangen menu

Aspergebox ham | 3-gangen menu

4 porties | Caesarsalade, asperges met ham en cheesecake-dessert

Het is aspergetijd! Haal het witte goud in huis met onze nieuwe Aspergebox en zet eenvoudig een driegangendiner voor vier personen op tafel.

In slechts een uurtje bereid je een caesarsalade, asperges op klassieke wijze met ham en cheesecake met verse aardbeien. Kook met de beste verse ingrediënten uit het seizoen en proef de lente op je bord.

Tags:
Recipe
Allergens:
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)
Ei
Gluten
Vis
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1500 g

White asparagus

10 g

Tarragon and chives

1 piece

Organic white rose roll

(Contains: Tarwe, Gerst May be present: Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten)

1200 g

Baby potatoes

400 g

Hollandaise sauce

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

4 piece

Egg

(Contains: Ei)

20 g

Fresh curly parsley

(May be present: Selderij)

2 pack

GÜ - Cheesecake

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten May be present: Noten, Soja)

16 slice

Ham

100 g

Radicchio & romaine

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

6 slice

Bacon

½

Anchovies

(Contains: Vis)

50 g

Mayonnaise

(Contains: Ei, Mosterd)

250 g

Strawberries

Not included in your delivery

2 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories2654 kcal
Energy (kJ)11102 kJ
Fat159.4 g
Saturated Fat47.4 g
Carbohydrate212.7 g
Sugar47.6 g
Dietary Fiber37.1 g
Protein80.4 g
Salt8.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large pan or asparagus pan
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Salade | Voorbereiden
1
  • Weeg 500 gram asperges af.
  • Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges en snijd de rest in stukken.
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Snijd de verse bieslook en dragon fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten.
  • Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan met deksel.

Tip: Schil de asperges van het hoofdgerecht eventueel alvast mee.

Salade | Afmaken
2
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de broodblokjes in 6 minuten rondom bruin op hoog vuur.
  • Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets fijn.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, fijngesneden ansjovis, 1/2 tl ansjovisolie, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de slamix toe aan een saladekom, samen met de cherrytomaten, parmigiano reggiano en verse kruiden. Meng met de dressing. Garneer de salade met de asperges, ontbijtspek en de croutons.
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes en snijd in kwarten. Meng in een kom met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Schil de overige asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De aspergetopjes hoef je niet te schillen.
  • Kook 2 liter water in een grote pan met deksel.
Hoofdgerecht | Koken
4
  • Kook de asperges 12 - 15 minuten in de grote pan met deksel.
  • Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee. Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de ham en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes.
  • Garneer met de peterselie.
Dessert | Serveren
6
  • Verwijder het kroontje van de aardbei en snijd de aardbei in dunne plakken.
  • Verwijder de verpakking van de cheesecake.
  • Serveer de cheesecake in het bijbehorende glaasje en leg de plakken aardbei er bovenop.

More delicious recipes with similar ingredients

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

Kippendijfilet met spek en paddenstoelen in romige saus

met broccolini en verse pasta
Champignon-omelet

Champignon-omelet

met verse bladpeterselie
Gevulde kipfilet in ontbijtspek

Gevulde kipfilet in ontbijtspek

met kruidige roomkaas en citroenrisotto
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

met pesto, courgette en cherrytomaten
Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

met krieltjes, geroosterde sperziebonen en parmegiano reggiano
Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

met aardappelpartjes en limoenmayonaise
Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

Krieltjessalade met gehakt en zelfgemaakte croutons

met basilicumcrème, champignons en spinazie
Pittig spiegelei in kimchisaus

Pittig spiegelei in kimchisaus

met knoflook-gemberrijst en Koreaans gekruide wokgroenten
Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade
Kruidige parelcouscous met garnalen

Kruidige parelcouscous met garnalen

met bosui en pesto-vinaigrette
Veggie + protein - orzo met garnalen als extra

Veggie + protein - orzo met garnalen als extra

met cherrytomaten, geroosterd amandelschaafsel en grana padano
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie garnalen

met venkel, rodekool en wortel en limoen
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Vegetarische vissticks met krieltjessalade

Vegetarische vissticks met krieltjessalade

met tomaat, wortel en komkommer

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery