Skip to main content
Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet
Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

Lauwwarme couscoussalade met Mediterraanse kipfilet

met tomatentapenade en yoghurtdressing

4.0
(566)

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains: Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd)

1 piece

Chicken breast with garlic & herbs

½ piece

Red onion

70 g

Corn

1 piece

Tomato

20 g

Tomato tapenade

4 milliliters

Lemon-flavoured olive oil

½ piece

Cucumber

25 g

Organic full-fat yogurt

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

155 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories653 kcal
Energy (kJ)2730 kJ
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate74 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Colander
Small Bowl

Cooking Steps

Couscous bereiden
1

Bereid 155 ml bouillon per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid couscous af. Meng in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Kip bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Groenten snijden
3

Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet. Meng in een kleine kom de yoghurt met de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipfilet. Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4

Meng de tomatentapenade door de couscous. Voeg vervolgens de rode ui, komkommer, tomaat en mais toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Indien er nog olie en kruiden in de koekenpan zitten kun je die ook toevoegen aan de couscoussalade. Verdeel de couscoussalade over borden. Leg de kipfiletplakjes erop en garneer met de yoghurt-citroendressing.

Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe. Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

This week's must-try HelloFresh recipes