
Kokos-vissoep is een van oorsprong Thais gerecht. Het is een geurige soep met een stevige en smaakvolle dorade of goudbrasem en de heerlijke zoete en romige smaak van kokosmelk. De dikke Japanse noedels passen perfect bij deze soep en de sereh of gemalen citroengras zorgt voor de frisse toets!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
1 unit
Knoflookteen
125 g
Snijbonen
1 teaspoon
Gemalen citroengras
125 milliliters
Kokosmelk
1 unit
Doradefilet met huid
(Contains: Vis)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains: Gluten)
75 g
Gesneden Paksoi
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
⅓ teaspoon
Sambal
to taste
Peper en zout

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine reepjes van 1 cm.

Roer de kokosmelk goed door (zie tip onderaan deze kaart).
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en sereh toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 8 minuten op laag vuur.

Snijd ondertussen de dorade in blokjes van 2 cm. Voeg de udonnoedels, paksoi en dorade toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.