Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Kohlrabi
½ piece
Onion
⅓ sachet(s)
Ground cumin
⅓ sachet(s)
Vadouvan
(Contains: Mosterd)
75 g
Bulgur
(Contains: Tarwe May be present: Soja)
100 g
Chicken gyros
40 g
Labneh
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
100 g
Spinach
(May be present: Selderij)
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
¾ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ teaspoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Water
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grove reepjes. Snipper de ui.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de komijn, de vadouvan en de bulgur toe en bak al roerend 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1 el water per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de koolrabi, afgedekt, 3 - 5 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de koolrabi met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gyros al roerend 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de koolrabi met spinazie en honing, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de gyros toe aan de bulgur.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige gyros erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.