Skip to main content
Kipfilet met rode ui en geroosterde bataat
Kipfilet met rode ui en geroosterde bataat

Kipfilet met rode ui en geroosterde bataat

3.9
(206)

Dit gerecht maak je pas af aan tafel, want je belegt jouw ciabatta met het beleg dat je zelf uitkiest. Denk aan kipfilet met gesmolten cheddar. Dit is een lekker alternatief voor het broodje hamburger. De frietjes maak je van bataat.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

125 g

Zoete aardappel, geschild en gesneden

1 unit

Kipfilet

25 g

Geraspte cheddar

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Witte ciabatta

(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja)

¼ unit

Botersla

1 unit

Tomaat

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3223 kJ
Calories771 kcal
Fat40 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate64 g
Sugar13.6 g
Dietary Fiber8 g
Protein36 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Halveer de kipfilet in de lengte en leg deze ook op de bakplaat
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en leg samen met de bataat op een bakplaat met bakpapier. Halveer de kipfilet in de lengte en leg deze ook op de bakplaat. Bestrooi de kipfilet met de helft van de cheddar kaas.

Bestrooi de kipfilet met de helft van de cheddar kaas
2

Besprenkel alles met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Bak de laatste 6 - 8 minuten de ciabatta mee.

Meng de rest van de botersla en kleingesneden tomaat met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een saladekom
3

Scheur ondertussen de botersla klein en houdt een paar bladeren apart. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de rest klein. Meng de rest van de botersla en kleingesneden tomaat met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de salade
4

Verdeel de bataat, rode ui, kipfilet en ciabatta over de borden. Leg de botersla, plakken tomaat en overige cheddar in aparte schaaltjes of kommen en laat iedereen zijn ciabatta naar wens beleggen. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes