Dit gerecht maak je pas af aan tafel, want je belegt jouw ciabatta met het beleg dat je zelf uitkiest. Denk aan kipfilet met gesmolten cheddar. Dit is een lekker alternatief voor het broodje hamburger. De frietjes maak je van bataat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
125 g
Zoete aardappel, geschild en gesneden
1 unit
Kipfilet
25 g
Geraspte cheddar
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Witte ciabatta
(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten, Soja)
¼ unit
Botersla
1 unit
Tomaat
2 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en leg samen met de bataat op een bakplaat met bakpapier. Halveer de kipfilet in de lengte en leg deze ook op de bakplaat. Bestrooi de kipfilet met de helft van de cheddar kaas.
Besprenkel alles met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven. Bak de laatste 6 - 8 minuten de ciabatta mee.
Scheur ondertussen de botersla klein en houdt een paar bladeren apart. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de rest klein. Meng de rest van de botersla en kleingesneden tomaat met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bataat, rode ui, kipfilet en ciabatta over de borden. Leg de botersla, plakken tomaat en overige cheddar in aparte schaaltjes of kommen en laat iedereen zijn ciabatta naar wens beleggen. Serveer met de salade.