Skip to main content
Kip in bulgogisaus met bruine rijst
Kip in bulgogisaus met bruine rijst

Kip in bulgogisaus met bruine rijst

met paprika, pinda's en bosui

4.1
(255)

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergens:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Zwaveldioxide en sulfiet
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Diced chicken breast

1 piece

Bell pepper

20 g

Salted peanuts

15 g

Hoisin sauce

(Contains: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

20 g

Bulgogi sauce

(Contains: Soja, Tarwe, Sesamzaad, Zwaveldioxide en sulfiet, Vis)

2 piece

Scallions

75 g

Quick-cook brown rice

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

Not included in your delivery

1.5 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories675 kcal
Energy (kJ)2824 kJ
Fat19.5 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate78.6 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein41.1 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de kipfiletstukjes en de mix van rode peper, gember en knoflook toe aan een kom.
  • Voeg de bloem en wittewijn- of rijstazijn toe aan de kip en meng door elkaar. Laat staan tot gebruik.
Snijden
2
  • Snijd de bosui en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
  • Snijd de paprika in grove blokjes van 1 cm.
  • Hak de gezouten pinda's grof.
Roerbakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op hoog vuur.
  • Voeg de gemarineerde kipfiletstukjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg in dezelfde pan de bosui en paprika toe en bak ook 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, bulgogisaus, de kipfiletstukjes en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 1 minuut inkoken op middelhoog vuur, of tot er een stroperige saus ontstaat.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Schep de gebakken kipfiletstukjes, groenten en saus erop.
  • Garneer met de gezouten pinda's en overige bosui.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

This week's must-try HelloFresh recipes