Skip to main content
Kalfssukade met rodekool en appel
Kalfssukade met rodekool en appel

Kalfssukade met rodekool en appel

Met aardappelpuree en jus met champignons

De kalfssukade in dit gerecht is heerlijk vol van smaak. Samen met de rodekool en appel tover jij een winterse klassieker op tafel. De combinatie van kaneel, sinaasappel en rode wijn maakt het gerecht extra kruidig.

Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Perssinaasappel

½ unit

Appel

60 g

Champignons

150 milliliters

Varas Rouge

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ teaspoon

Gemalen kaneel

150 g

Rodekool, gesneden

1 unit

Laurierblad

120 g

Kalfssukade

5 bunch

Verse kervel

300 g

Kruimige aardappelen

Not included in your delivery

3.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Mosterd

2 teaspoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5029 kJ
Calories1202 kcal
Fat57 g
Saturated Fat34.3 g
Carbohydrate108 g
Sugar40 g
Dietary Fiber19 g
Protein39 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Pan with Lid
Peeler
Potato Masher
Whisk
Casserole with Lid
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de ui in ringen. Verhit een pan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur en voeg de ui met een flinke snuf zout toe. Bak ongeveer 4 minuten. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de champignons in plakken.

Rodekool koken
2

Voeg per persoon 100 ml sinaasappelsap, 150 ml rode wijn en 1/2 tl kaneel toe aan de pan met ui. Leg de gesneden rodekool en het laurierblad erbij. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 45 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door. Voeg na 30 minuten de stukjes appel toe. Haal vlak voor serveren het laurierblad eruit. Giet af en roer 1/2 el roomboter per persoon door de rodekool. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Snijd ondertussen de kalfssukade over de lange kant in stukken, zodat je per persoon 1 mooie plak hebt. Snijd de kervel fijn. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
4

Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. Voeg 11/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Jus maken
5

Verhit ondertussen de overige roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 – 3 minuten. Maak ondertussen een mengsel van de bloem en 1 el water per persoon. Voeg het mengsel toe aan de champignons en roer glad met een garde. Voeg al roerende 75 ml water per persoon toe en breng op smaak met flink wat zout. Leg de kalfssukade in de saus en laat in ongeveer 5 – 10 minuten warm worden.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de rodekool ernaast. Leg de kalfssukade erbij en lepel de jus over de kalfssukade. Garneer met de kervel.

More delicious recipes with similar ingredients

Halfvolle kwark met zoete appel, pecannoten en rozijnen

Halfvolle kwark met zoete appel, pecannoten en rozijnen

Fruitbox | Medium

Fruitbox | Medium

Minstens 22 stuks
Griekse yoghurt met blauwe bessen, noten-cranberrymix en havermout

Griekse yoghurt met blauwe bessen, noten-cranberrymix en havermout

Fruitbox | Large

Fruitbox | Large

Minstens 44 stuks
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Ciabatta met ham-kaasomelet

Ciabatta met ham-kaasomelet

Met vers sinaasappelsap
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Met een vleugje kaneel voor het ultieme herfstgevoel
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden
Ciabatta met ham-kaas-omelet

Ciabatta met ham-kaas-omelet

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Finse ronde sesamcrackers met avocado, gekookt ei en verse jus d’orange

Finse ronde sesamcrackers met avocado, gekookt ei en verse jus d’orange

Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes

Klassieke rundersaucijs met spruiten en regenboogkrieltjes

Een ode aan de Hollandse keuken
Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Fusilli integrale met kaassaus, spinazie en verse oregano

Fusilli integrale met kaassaus, spinazie en verse oregano

Lasagne met pompoen

Lasagne met pompoen

Met geitenkaas en walnoten

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce