Kabeljauw uit de oven met krokante spekjes en venkel
Kabeljauw uit de oven met krokante spekjes en venkel

Kabeljauw uit de oven met krokante spekjes en venkel

met orzo en gepofte cherrytomaten

Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Allergens:
Tarwe
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fennel

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

75 g

Orzo

(Contains: Tarwe May be present: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

25 g

Bacon lardons

1 piece

Cod fillet

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

White balsamic vinegar

2.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3152 kJ
Calories753 kcal
Fat38.8 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate63.8 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein33.3 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Paper Towel
Wok or sautépan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng een laagje water in een pan met deksel aan de kook voor de venkel. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern (zie Tip). Snijd de venkel in dunne plakjes. Kook de venkel 5 minuten in de pan met deksel, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Zit er loof aan je venkel? Houd dit dan apart en gebruik het op het eind als garnering.

Vis bakken
2

Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tomaten en venkel over een ovenschaal en leg de vis erbovenop. Besprenkel met 2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de vis 15 - 18 minuten in de oven.

Spekreepjes bakken
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. 

Orzo koken
4

Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Blus af met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te snel droogkookt.

Afwerken
5

Voeg de groenten uit de ovenschaal, 1 el bakvocht uit de ovenschaal per persoon en de helft van de spekreepjes toe aan de wok of hapjespan en meng met de orzo. Voeg eventueel extra overgebleven bakvocht toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en serveer de vis erop. Garneer met de overige spekreepjes.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs

This week's must-try HelloFresh recipes

Sea Bass En Papillote with Ratatouille

Sea Bass En Papillote with Ratatouille

with potato wedges & basil-parm mayo
Salmon with Creamy Dill Sauce

Salmon with Creamy Dill Sauce

with mashed potato, carrots & green beans
Enchiladas 'Un Poco Loco' Inspired By Miguel

Enchiladas 'Un Poco Loco' Inspired By Miguel

with pork & smashed tortilla chips
Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

with za'atar potatoes, parsley & Middle Eastern spices
Hamburger with Cheesy Basil Pesto Mash

Hamburger with Cheesy Basil Pesto Mash

with oregano courgette, fried onions & spinach
Mozzarella Chicken Burger with Serrano Ham

Mozzarella Chicken Burger with Serrano Ham

on brioche with avocado, cherry tomatoes & arugula
Creamy Vegetable Curry with Yogurt & Almonds

Creamy Vegetable Curry with Yogurt & Almonds

over rice with roasted cauliflower & Romano pepper
Ribeye Steak in Garlic Jus with Potato Wedges

Ribeye Steak in Garlic Jus with Potato Wedges

with caper-dressed salad & crispy onions
Shakshuka with Fresh Goat's Cheese

Shakshuka with Fresh Goat's Cheese

with curly parsley & malted grain bread
Spicy Eggplant & Lentil Masala

Spicy Eggplant & Lentil Masala

over golden rice with zesty yogurt sauce & cashews
Gnocchi with Burrata & Chicken Breast

Gnocchi with Burrata & Chicken Breast

in tomato sauce with courgette & fresh basil
DIY Smoky Black Bean Tostadas

DIY Smoky Black Bean Tostadas

pick 'n' mix toppings: zesty lime sauce, parsley, tomato & more!
Turkish Pide with Meatballs

Turkish Pide with Meatballs

with Romano pepper & quick-pickled onion
DIY Shrimp Pasta Bowl with Tomato Sauce

DIY Shrimp Pasta Bowl with Tomato Sauce

pick 'n' mix toppings: mozzarella, basil, golden panko & more!
Jumbo Shrimp with Broccolini & Noodles

Jumbo Shrimp with Broccolini & Noodles

inspired by Pad See Ew, with peanuts, Thai basil & lime
Chicken Sausages with Greek-Style Cheese

Chicken Sausages with Greek-Style Cheese

over fragrant giant couscous with raisins & mint
Creamy Eggplant Farfalle with Chicken Breast

Creamy Eggplant Farfalle with Chicken Breast

& for parents: parsley & Kalamata olives
Zesty Thai-Style Tempeh Noodle Bowl

Zesty Thai-Style Tempeh Noodle Bowl

with fish sauce, peanuts & fresh herbs
Pork Sausages with Chive Mash

Pork Sausages with Chive Mash

with onion chutney, spinach & garlicky tomatoes
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions