Skip to main content
Kabeljauw met broccoli en kruidenolie

Kabeljauw met broccoli en kruidenolie

3.4
(241)

Kabeljauw kan wel anderhalf meter lang worden! Zo groot is de vis op jouw bordje gelukkig niet. Misschien heb je het zonder dat je het wist wel eens kabeljauw gegeten. Gefrituurde kabeljauw wordt namelijk ook wel kibbeling of lekkerbek genoemd.

Allergens:
Vis
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Krieltjes

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

250 g

Broccoli

1 unit

Kabeljauwfilet met huid

(Contains: Vis)

4 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

2 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

2 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories719 kcal
Energy (kJ)3008 kJ
Fat37 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate57 g
Dietary Fiber12 g
Protein31 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Casserole
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Bak de krieltjes.
1

Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.

2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk klein.

3

Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op laag vuur.

Bak de kabeljauw.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kabeljauw aan beide kanten 2 – 3 minuten.

Maak een kruidenolie van de extra vierge olijfolie en de verse kruiden.
5

Hak of snijd ondertussen de basilicum en peterselie zeer fijn. Meng de verse kruiden met de extra vierge olijfolie in een kom tot een kruidenolie.

Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.
6

Meng de gebakken krieltjes, de broccoli en de helft van de kruidenolie.

Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.
7

Serveer de kabeljauw met de krieltjes en broccoli. Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes