Kabeljauw kan wel anderhalf meter lang worden! Zo groot is de vis op jouw bordje gelukkig niet. Misschien heb je het zonder dat je het wist wel eens kabeljauw gegeten. Gefrituurde kabeljauw wordt namelijk ook wel kibbeling of lekkerbek genoemd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Krieltjes
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
250 g
Broccoli
1 unit
Kabeljauwfilet met huid
(Contains: Vis)
4 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
2 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
1.5 tablespoon
Olijfolie
2 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in vieren en de kleine doormidden. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met peper en zout.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk klein.
Verhit ⅓ van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op laag vuur.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kabeljauw aan beide kanten 2 – 3 minuten.
Hak of snijd ondertussen de basilicum en peterselie zeer fijn. Meng de verse kruiden met de extra vierge olijfolie in een kom tot een kruidenolie.
Meng de gebakken krieltjes, de broccoli en de helft van de kruidenolie.
Serveer de kabeljauw met de krieltjes en broccoli. Verdeel de overige kruidenolie over de kabeljauw.