Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel 10 keer zo veel als melk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Risotto rice
½ piece
Cucumber
½ piece
Yellow carrot
30 g
Salad mix with asparagus pea sprouts
(May be present: Selderij)
10 g
Sesame seeds
1 piece
Cod fillet
15 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
25 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains: Sesamzaad)
50 g
Wakame
¼ sachet(s)
Furikake
(Contains: Soja, Tarwe, Sesamzaad)
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Flour
½ tablespoon
Sugar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Voeg de komkommer, wortel en salademix toe aan een saladekom. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.
Bak de vis 1 – 2 minuten aan één kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg naar smaak peper toe.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing.