Skip to main content
Hawaïaanse stijl hamburger met sticky champignons
Hawaïaanse stijl hamburger met sticky champignons

Hawaïaanse stijl hamburger met sticky champignons

met witte rijst en spiegelei

4.0
(458)

Dit gerecht is geïnspireerd op de Hawaïaanse loco moco. Het is een fusie tussen de Amerikaanse en Aziatische keuken en werd voor het eerst gecreëerd in 1949. De lokale tieners die als een van de eersten het gerecht bestelden gaven het gerecht haar naam.

Tags:
Family
Allergens:
Soja
Tarwe
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

125 g

Mushrooms

½ piece

Onion

75 g

Jasmine rice

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

1 piece

Egg

(Contains: Ei)

1 piece

Beef-pork burger

(Contains: Tarwe, Ei May be present: Selderij, Soja, Mosterd)

50 g

Passata

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Flour

100 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3518 kJ
Calories841 kcal
Fat38.8 g
Saturated Fat13.3 g
Carbohydrate84 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein36.4 g
Salt3.7 g
Trans Fat0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Champignons bakken
2

Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten mee.

Saus maken
3

Meng ondertussen in een grote kom de bouillon met de passata, sojasaus, ketjap, bloem en suiker (zie Tip). Voeg het mengsel toe aan de koekenpan met de champignons en breng aan de kook. Laat de saus 5 - 8 minuten op laag vuur indikken. De saus heeft de gewenste dikte bereikt als hij aan de achterkant van een lepel blijft hangen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Spiegelei bakken
4

Verhit in een tweede koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon en bak 1 spiegelei per persoon. Haal uit de pan en bewaar apart.

Burger bakken
5

Verhit dezelfde koekenpan van het spiegelei op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zit er niet meer voldoende bakvet in de pan van het spiegelei? Voeg dan nog een klein klontje roomboter toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst en de hamburgers over de borden. Schep de sticky champignons over de hamburger. Serveer met het spiegelei.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes