Skip to main content
Griekse gyrosschotel
Griekse gyrosschotel

Griekse gyrosschotel

met rijst en gebakken paprika

4.0
(351)

Waan je vanavond in een Griekse taverna met deze gyros met rijst en tomaat. De Griekse keuken kenmerkt zich onder andere door het veelvuldig gebruik van kruiden. Dit typisch Griekse comfort food-gerecht breng je vanavond ook op smaak met verschillende kruiden, zoals komijn, tijm en oregano. De bladpeterselie geeft het geheel wat pit – de smaak van bladpeterselie is namelijk iets pittiger dan normale peterselie.

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Gele paprika

½ unit

Rode paprika

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ tube

Tomatenpuree

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

½ teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Gedroogde oregano

120 g

Gyros van varkenshaas

1 unit

Tomaat

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2787 kJ
Calories666 kcal
Fat18 g
Saturated Fat3.5 g
Carbohydrate85 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein35 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

• Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel per persoon 1/2 bouillonblokje boven de pan en roer door. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd ondertussen de gele en rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, de komijn, het paprikapoeder, de tijm, de oregano en de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de ui en de rode en gele paprika toe en bak 2 – 3 minuten mee. • Voeg de gyros toe en roerbak 1 – 2 minuten mee. Dek de pan af, verlaag het vuur en laat de gyros nog 6 minuten zachtjes stoven.

Rijst mengen
3

• Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. • Snijd de bladpeterselie fijn. • Meng de rijst met de tomaat en de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast. • Garneer met de overige bladpeterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes