Skip to main content
Gevulde paprika met romige Italiaanse kip
Gevulde paprika met romige Italiaanse kip

Gevulde paprika met romige Italiaanse kip

met rijst en veldsla

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

White long grain rice

1 piece

Bell pepper

65 g

Mushrooms

100 g

Chicken breast strips in Italian marinade

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3353 kJ
Calories802 kcal
Fat38 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate79 g
Sugar12 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Rijst koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 8 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met het deksel op de pan. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel.

Paprika's bakken
2

Snijd ondertussen de paprika in de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten, maar laat de groene steel aan de paprika. Leg de halve paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Vulling maken
3

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en champignons 4 - 5 minuten. Voeg de kookroom en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Paprika's vullen
5

Meng de rijst met de kip-champignonsaus in de hapjespan. Vul de gebakken paprika's met het mengsel.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Daarnaast is paprika is ook rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Serveren
6

Verdeel de paprika's over de borden en serveer de salade ernaast.

This week's must-try HelloFresh recipes