Skip to main content
Paprika-amandel varkensworst met kruidige rijst
Paprika-amandel varkensworst met kruidige rijst

Paprika-amandel varkensworst met kruidige rijst

met courgette uit de oven

3.9
(401)
Allergens:
Mosterd
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

1 piece

Garlic

85 g

White long grain rice

0.16 sachet(s)

Garam Masala

½ piece

Courgette

1 piece

Pork sausage with almond & paprika seasoning

⅓ sachet(s)

Vadouvan

(Contains: Mosterd)

⅓ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains: Mosterd)

5 g

Shaved almonds

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories288 kcal
Energy (kJ)1205 kJ
Fat23.4 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate12.3 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber3.6 g
Protein5 g
Salt0.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Small Bowl
Casserole with Lid
Casserole

Cooking Steps

Rijst koken
1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel met koud water. De rijst mag afkoelen (zie TIP).

Tip: Je gaat de rijst later bakken, daarom is het fijn als de rijst koud is, anders bakt deze aan. Spoel de rijst grondig af onder de koude kraan met behulp van een zeef, dan gaat dit proces sneller.

Courgettebootjes maken
2

Meng ondertussen in een kleine kom per persoon 1/2 tl garam masala en 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Halveer de courgette in de lengte en snijd kruislings in. Leg de courgettebootjes in een ovenschaal en smeer ze in met de garam masala-olie. Bak de courgettebootjes 25 minuten in de oven.

Varkensworst garen
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkensworst toe en bak deze in 4 minuten rondom aan. Verlaag het vuur en laat, afgedekt 10 - 12 minuten garen. Draai af en toe om.

Ui bakken
4

Verhit een andere hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de vadouvan en het mosterdzaad, zonder olie, tot het begint te geuren. Voeg vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde pan en bak de knoflook en ui 8 - 10 minuten zachtjes glazig.

Rijst bakken
5

Voeg de uitgelekte (en afgekoelde) rijst toe aan de ui en knoflook en bak 5 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar bak 2/3. De overige rijst kun je heerlijk op een latere dag in de week in een lunchsalade of soep verwerken.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden met de courgettebootjes ernaast. Snijd de worst in plakken en leg deze op de rijst. Schenk het bakvet van de worst over de rijst, bestrooi de courgette met het amandelschaafsel en serveer met de yoghurt. (zie TIP)

Tip: Vind je het lekker de yoghurt een smaakje te geven, roer dan een klein beetje van de overige droge kruiden door de yoghurt.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes