Je gaat in dit recept flink aan de slag met de kipfilet. Je bewerkt hem eerst zodat hij overal even dun wordt en zo gelijkmatig kan garen in de pan. Voordat je de kipfilet gaat bakken in de pan, besmeer je hem met wat pesto. Zo krijgt de kip een heerlijke smaak. Het is trouwens ook lekker als de kip bakt op de BBQ!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
100 g
Kipfilet
40 g
Groene pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
½ unit
Gele paprika
½ unit
Appel
½ unit
Radijs
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen (alexia) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
Leg ondertussen een stuk bakpapier of vershoudfolie over de kipfilet en sla met een koekenpan de filet plat. Haal het papier of de folie weg, besmeer de helft van de kipfilet met 1 tl groene pesto per persoon en bestrooi met peper en zout. Vouw de kipfilet dicht en maak de randen vast met 2 kleine satéprikkers.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur iets lager, dek de pan af en bak 10 minuten, of totdat de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en hak de helft van het radijsblad klein. Meng de paprika, appel, radijs en het radijsblad in een saladekom.
Maak een dressing van de overige olijfolie, honing, mosterd, witte balsamicoazijn, peper en zout en voeg toe aan de salade.
Roer de overige groene pesto door de aardappelen. Verdeel de aardappelen en kipfilet over de borden en serveer met de salade.