Skip to main content
Gebakken zalmfilet met zeekraal
Gebakken zalmfilet met zeekraal

Gebakken zalmfilet met zeekraal

met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

4.7
(332)

.

Allergens:
Ei
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

¼ unit

Citroen

2.5 g

Verse dille

(May be present: Selderij)

40 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

1 unit

Zalmfilet

(Contains: Vis)

25 g

Zeekraal

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

2.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4588 kJ
Calories1097 kcal
Fat79 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate57 g
Sugar7.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein35 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Casserole
Small Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven, schep halverwege om.

.
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel (zie TIP). Pers de citroen uit en hak de dille grof.

.
3

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak deze in 10 – 12 minuten zacht. Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe wanneer je de venkel nog zachter wilt. Meng ondertussen in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

.
4

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 – 3 minuten op de huid. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 – 2 minuten.

.
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

.
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de zalmfilet op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de zalm en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes