Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Eggplant
½ unit
Onion
1 unit
Garlic
125 g
Mushrooms
2.5 g
Fresh curly parsley
¼ unit
Lemon
90 g
Farfalle
⅓ sachet(s)
Dried thyme
100 g
Chicken mince with Italian seasoning
75 g
Cooking cream
½ tablespoon
Olive oil
¼ unit
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aubergine. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in halve maantjes. Kook de aubergine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en pureer de aubergine met een staafmixer tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.
Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de champignons in plakken. Snijd de citroen in partjes.
Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en de gedroogde tijm 2 - 3 minuten. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 - 3 minuten los. Voeg de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 - 4 minuten.
Voeg de room toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Roer de pasta door de saus.
Serveer de romige pasta in diepe borden. Garneer met de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?