Skip to main content
Double protein - Dubbele portie varkenshaas met bietensalade

Double protein - Dubbele portie varkenshaas met bietensalade

met krieltjes en gegrilde peer

4.6
(65)

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Allergens:
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Red onion

2 piece

Pork tenderloin

(May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

165 g

Pre-cooked beetroot

½ piece

Pear

20 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories804 kcal
Energy (kJ)3362 kJ
Fat27 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate71.4 g
Sugar15.9 g
Dietary Fiber15.1 g
Protein61.3 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Fryingpan with lid
•Aluminum Foil
•Tall-Sided Pan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
Varkenshaas bakken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.
  • Blus de ui af met zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je liever van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3
  • Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten.
  • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende boter zodat hij niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de gemengde sla, rode biet en walnoot toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.

Tip: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!

This week's must-try HelloFresh recipes