Skip to main content
Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes
Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes

Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes

met geroosterde aubergine en oesterzwammen

In dit recept leer je Chinese bosui-pannenkoekjes, oftewel 'Cong You Bing' maken. Je maakt het deeg van slechts 4 ingrediënten, namelijk bloem, water, olie en bosui. Door het deeg op een bepaalde manier te vormen krijg je een knapperig en smaakvol resultaat. Heerlijk als snack, maar in dit gerecht vul je ze met groenten.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 15 minutes
Cooking Time1 hour 15 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

60 g

Flour

(Contains: Tarwe May be present: Gluten)

½ piece

Eggplant

100 g

Oyster mushrooms

⅓ bunch

Scallions

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ piece

Cucumber

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Tarwe, Soja)

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

45 milliliters

Water

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

1 teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

60 milliliters

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3885 kJ
Calories929 kcal
Fat63.7 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate69 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber14.8 g
Protein16 g
Salt2.3 g
Potassium15 mg
Calcium2.8 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tea Towel
Oven Dish
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Rolling Pin
Brush
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de bloem met de aangegeven hoeveelheid warm water. Kneed gedurende 5 minuten tot een soepel deeg. Dek af met een theedoek en laat rusten.
  • Snijd de komkommer in reepjes van 5 cm.
  • Meng de komkommer, de wittewijnazijn en de suiker in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om en bewaar apart.
Aubergine roosteren
2
  • Snijd de aubergine in de lengte in 8 partjes en leg in een ovenschaal.
  • Bedek de aubergine met de zoete Aziatische saus, de sojasaus en sambal naar smaak. Rooster 25 - 30 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.
Groenten bereiden
3
  • Scheur de oesterzwammen in grove stukken en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng met de helft van de Koreaanse kruidenmix en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster 10 - 13 minuten in de oven. 
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de overige Koreaanse kruidenmix en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 el water.
Taco's voorbereiden
4
  • Voeg de overige olijfolie toe aan een kleine kom.
  • Maak 4 balletjes per persoon van het deeg. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol 1 deegbal uit tot een dunne cirkel.
  • Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met wat van de bosui en een snufje zout. 
  • Rol op tot een staaf en buig dan in een spiraal. Herhaal dit met het overige deeg.
Pannenkoekjes bakken
5
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur (zie Tip).
  • Bestuif het aanrecht opnieuw indien nodig en rol elke spiraal tot een platte pannenkoek.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de pannenkoekjes 1 - 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord met keukenpapier. Houd tot serveren warm tussen twee borden.

Tip: Zorg ervoor dat de bodem van de pan goed bedekt is met olie om aanbakken te voorkomen.

Serveren
6
  • Beleg alle taco's met de wortel en komkommer.
  • Beleg de helft van de taco's met aubergine en de overige taco's met oesterzammen (zie Tip).
  • Besprenkel met de mayosaus en garneer met de koriander.
  • Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 3 bosui-pannenkoekjes per persoon en gebruik de overige pannenkoek de volgende dag als snack.

More delicious recipes with similar ingredients

Kruidige groene curry met vis

Kruidige groene curry met vis

met cashewnoten, groenten en limoen
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met roerbakgroenten in ketjapsaus
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons
Tjap tjoy met kippendijreepjes

Tjap tjoy met kippendijreepjes

met zilvervliesrijst
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto
Volkoren pita met kipgyros

Volkoren pita met kipgyros

met zelfgemaakte Griekse tzaziki
Moroccan-Style Duck Confit Tart

Moroccan-Style Duck Confit Tart

with Greek-style cheese, almonds & carrot salad
Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

Vegetarische balletjes met romige saus en cranberrychutney

met krieltjes, geroosterde sperziebonen en parmegiano reggiano
Fiesta Mexicana -  fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

Fiesta Mexicana - fajita's met gegrilde biefstuk, guacamole en salsa

met gesmolten kaasdip, gebakken mais en paprika
Rijke pasta met Mexicaanse twist

Rijke pasta met Mexicaanse twist

met chorizo, gehakt, cheddar en koriander
Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

Mexicaanse stijl hotdog met frisse salsa

met aardappelpartjes en limoenmayonaise
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met zoete-aardappelfriet en gegrilde groenten
Pittig spiegelei in kimchisaus

Pittig spiegelei in kimchisaus

met knoflook-gemberrijst en Koreaans gekruide wokgroenten
Spinazie-aardappelpuree met spek

Spinazie-aardappelpuree met spek

met gebakken spitskool en Aziatisch geïnspireerde saus
Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

Conchiglie met ratatouille en geitenkaas

met aubergine, paprika en tomaat
Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

Veggie + protein - Kruidige couscous met halloumi

met limoen-knoflookolie en yoghurt

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery