Skip to main content
Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes
Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes

Fusion taco's van bosui-pannenkoekjes

met geroosterde aubergine en oesterzwammen

In dit recept leer je Chinese bosui-pannenkoekjes, oftewel 'Cong You Bing' maken. Je maakt het deeg van slechts 4 ingrediënten, namelijk bloem, water, olie en bosui. Door het deeg op een bepaalde manier te vormen krijg je een knapperig en smaakvol resultaat. Heerlijk als snack, maar in dit gerecht vul je ze met groenten.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 15 minutes
Cooking Time1 hour 15 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

60 g

Flour

(Contains: Tarwe May be present: Gluten)

½ piece

Eggplant

100 g

Oyster mushrooms

⅓ bunch

Scallions

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ piece

Cucumber

1 piece

Carrot

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

45 milliliters

Water

1 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

1 teaspoon

[Reduced salt] soy sauce

60 milliliters

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3885 kJ
Calories929 kcal
Fat63.7 g
Saturated Fat7.7 g
Carbohydrate69 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber14.8 g
Protein16 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tea Towel
Oven Dish
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Rolling Pin
Brush
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de bloem met de aangegeven hoeveelheid warm water. Kneed gedurende 5 minuten tot een soepel deeg. Dek af met een theedoek en laat rusten.
  • Snijd de komkommer in reepjes van 5 cm.
  • Meng de komkommer, de wittewijnazijn en de suiker in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om en bewaar apart.
Aubergine roosteren
2
  • Snijd de aubergine in de lengte in 8 partjes en leg in een ovenschaal.
  • Bedek de aubergine met de zoete Aziatische saus, de sojasaus en sambal naar smaak. Rooster 25 - 30 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen. Rasp de wortel. Snijd de koriander fijn. Snijd de limoen in 6 partjes.
Groenten bereiden
3
  • Scheur de oesterzwammen in grove stukken en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng met de helft van de Koreaanse kruidenmix en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster 10 - 13 minuten in de oven. 
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de overige Koreaanse kruidenmix en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 el water.
Taco's voorbereiden
4
  • Voeg de overige olijfolie toe aan een kleine kom.
  • Maak 4 balletjes per persoon van het deeg. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol 1 deegbal uit tot een dunne cirkel.
  • Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met wat van de bosui en een snufje zout. 
  • Rol op tot een staaf en buig dan in een spiraal. Herhaal dit met het overige deeg.
Pannenkoekjes bakken
5
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur (zie Tip).
  • Bestuif het aanrecht opnieuw indien nodig en rol elke spiraal tot een platte pannenkoek.
  • Bak, wanneer de olie goed heet is, de pannenkoekjes 1 - 2 minuten per kant.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord met keukenpapier. Houd tot serveren warm tussen twee borden.

Tip: Zorg ervoor dat de bodem van de pan goed bedekt is met olie om aanbakken te voorkomen.

Serveren
6
  • Beleg alle taco's met de wortel en komkommer.
  • Beleg de helft van de taco's met aubergine en de overige taco's met oesterzammen (zie Tip).
  • Besprenkel met de mayosaus en garneer met de koriander.
  • Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan 3 bosui-pannenkoekjes per persoon en gebruik de overige pannenkoek de volgende dag als snack.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce