Skip to main content
Champignonrisotto van orzo
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

Met walnoten en Parmezaans kaas

4.2
(522)

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg heeft van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt het gerecht op smaak met de kruidige en pittige Parmigiano Reggiano, beter bekend als Parmezaanse kaas. Houd de orzo tijdens het bereiden goed in de gaten - de hoeveelheid vocht die je nodig hebt hangt af van het formaat pan dat je gebruikt.

Allergens:
Noten
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Bosui

125 g

Kastanjechampignons

15 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2816 kJ
Calories673 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate67 g
Sugar6.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein25 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.

Hakken en raspen
2

Hak de walnoten grof ten rasp de Parmigiano Reggiano grof.

Orzo bereiden
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut tt. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afmaken
5

Voeg vervolgens de kastanje-champignons met bosui en de helft van de Parmigiano Reggiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en de overige Parmigiano Reggiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes