Skip to main content
Caserecce met bloemkool-roomsaus en champignons

Caserecce met bloemkool-roomsaus en champignons

3.9
(815)

Dit pastagerecht heeft een bijzondere saus. De roomsaus bestaat namelijk niet uit room, maar uit bloemkool, opgefrist met een schepje crème fraîche. De combinatie van de zachte caserecce en champignons met de romige saus zorgen voor een heerlijke smaak.

Allergens:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Bloemkool

90 g

Volkoren casarecce

(Contains: Gluten)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

125 g

Champignons

1 tablespoon

Broccocress

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

15 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

3 tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

⅕ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories690 kcal
Energy (kJ)2887 kJ
Fat31 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber14 g
Protein23 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Food Processor
Slotted Spoon
Pan with Lid
Wok
Casserole

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de bloemkool en caserecce. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel klein. Kook de bloemkool, afgedekt, 10 minuten. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan en bewaar in een blender of hoge kom. Voeg daarna de caserecce toe aan de pan met deksel en kook de caserecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken. Knip de brocco cress los. Hak de hazelnoten grof.

3

Verwarm 2 el water per persoon in een wok of hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat al roerende oplossen. Voeg de bouillon, helft van de kaas en crème fraîche bij de bloemkool. Bewaar apart.

4

Verhit dezelfde wok of hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de hazelnoten. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de roomboter in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. op laag vuur. Voeg de champignons en tijm toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten op hoog vuur.

6

Pureer ondertussen de bloemkool tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg de saus en caserecce toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 - 2 minuten.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de brocco cress, overige kaas en hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes