Skip to main content
Camembert uit de oven met tijm en rozemarijn
Camembert uit de oven met tijm en rozemarijn

Camembert uit de oven met tijm en rozemarijn

geserveerd met friszure venkelsalade

Wie Franse kaas zegt, zegt camembert! Deze schimmelkaas van koemelk kan niet missen op een kaasplank, maar heb je hem weleens uit de oven gegeten? Zo wordt hij nog romiger en smaakvoller. Doop er een stukje knapperige baguette in en voilà, je snapt waar het gezegde als een god in Frankrijk vandaan komt. De venkelsalade vormt een frisse tegenhanger voor de volle, romige kaas. Het citroensap maakt de venkel niet alleen nog frisser, maar ook zachter.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Krieltjes

½ unit

Venkel

½ unit

Citroen

½ unit

Sjalot

80 g

Franse camembert

(Contains: Melk (inclusief lactose))

4 g

Verse rozemarijn en tijm

½ unit

Baguette

(Contains: Gluten)

30 g

Mesclun

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3157 kJ
Calories755 kcal
Fat36 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate77 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Oven Dish
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Pers de citroen uit boven een grote kom. Snipper de sjalot fijn.

Venkel marineren
2

Voeg de venkel toe aan de grote kom met het citroensap en voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de venkel marineren in het citroensap en schep af en toe om. Kook ondertussen de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Camembert bakken
3

Leg de camembert in een ovenschaal en maak er een aantal kleine inkepingen in. Verdeel het takje rozemarijn en enkele takjes tijm over de inkepingen van de camembert. Bak de camembert 15 – 20 minuten in de oven. Leg de laatste 8 minuten de baguette bij de camembert in de oven en bak mee.

Vinaigrette maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el extra vierge olijfolie tot een vinaigrette. Voeg de sjalot toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de vinaigrette, krieltjes en mesclun toe aan de grote kom met venkel. Snijd de baguette in plakken.

Serveren
6

Serveer de venkelsalade samen met de warme camembert en de baguette.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Béarnaise-Style Butter

Steak with Béarnaise-Style Butter

with mushrooms, spinach & baby potatoes
Mexican-Style Steak & Roasted Sweet Potato Bowl

Mexican-Style Steak & Roasted Sweet Potato Bowl

with avocado & tomato salsa
Pizza with Serrano Ham, Burrata & Blueberry Sauce

Pizza with Serrano Ham, Burrata & Blueberry Sauce

with cherry tomatoes, basil & arugula
Peachy Grain Bowl with Greek-Style Cheese Sauce

Peachy Grain Bowl with Greek-Style Cheese Sauce

with courgette, arugula, lentils & shaved almonds
Spaghetti & Meatballs in Creamy Tomato Sauce

Spaghetti & Meatballs in Creamy Tomato Sauce

with leek, mushroom & Mexican-style spices
Pork Sausage with Dill Mayonnaise

Pork Sausage with Dill Mayonnaise

with potatoes & green beans
Sticky Teriyaki Chicken Wings

Sticky Teriyaki Chicken Wings

over bulgogi rice with vegetables & sesame seeds
Creamy Hot Smoked Salmon Penne

Creamy Hot Smoked Salmon Penne

in spinach-leek sauce with lemon & dill
Chicken Fiocchi Tricolore Alla Ragù Bianco with Parmigiano Reggiano

Chicken Fiocchi Tricolore Alla Ragù Bianco with Parmigiano Reggiano

hidden courgette & broccoli! | with basil crème & Italian seasoning
Savoury Chicken-Turkey & Vegetable Strudel

Savoury Chicken-Turkey & Vegetable Strudel

with side salad & Greek-style cheese
Miso Salmon with Sesame-Dressed Salad

Miso Salmon with Sesame-Dressed Salad

with salted peanuts, pickled onion & yellow carrot
Flatbread Pizzas with Mushrooms & Bell Pepper

Flatbread Pizzas with Mushrooms & Bell Pepper

with mozzarella & Middle Eastern-style spices
Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

with fresh herbs, shaved almonds & dried cranberries
Roasted Eggplant with Tahini Sauce

Roasted Eggplant with Tahini Sauce

with Greek-style cheese & tomato couscous
Fragrant Coconut Fish Stew

Fragrant Coconut Fish Stew

inspired by Brazilian moqueca, over rice with coriander
BBQ Veggie Meatballs with Baby Potatoes

BBQ Veggie Meatballs with Baby Potatoes

with orange mayo, roasted vegetables & Surinamese-style spices
Spicy Butter Tofu in Creamy Coconut Sauce

Spicy Butter Tofu in Creamy Coconut Sauce

over rice with coriander & bell pepper
Creamy Blue Cheese Rigatoni

Creamy Blue Cheese Rigatoni

with mixed mushrooms, endive & parsley
Panko Basa with Sticky Soy Vegetables

Panko Basa with Sticky Soy Vegetables

over garlic-ginger rice with furikake
Pumpkin-Peanut Butter Soup

Pumpkin-Peanut Butter Soup

with flatbread & a jammy egg