Skip to main content
Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing
Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing

Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing

met friet van zoete aardappel en wortel

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Allergens:
Tarwe
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Bulgur

1 piece

Brandt & Levie pork sausage

150 g

Sweet potato & yellow carrot fries

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

20 g

Mayonnaise

½ sachet(s)

Ras el hanout

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

White wine vinegar

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories941 kcal
Energy (kJ)3935 kJ
Fat58 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate68 g
Sugar12 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Colander
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten in de bouillon, giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de bulgur met 1/4 tl ras el hanout per persoon. Breng op smaak met peper. Halveer de ui. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft.

Worst en groenten bakken
2

Meng op de ene helft van een bakplaat met bakpapier de zoete aardappel- en wortelfriet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl ras el hanout. Breng op smaak met peper en zout. Meng op de andere helft van de bakplaat de cherrytomaten en uienringen met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Leg de worst in het midden van de bakplaat. Bak de worst en groenten 16 - 18 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Tip: Kook je voor 4 personen? Gebruik dan twee bakplaten of verdeel alles over twee grote ovenschalen.

Fruiten
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten, voeg de overige ras el hanout toe en bak deze nog 1 minuut, of tot hij gaat geuren. Meng in de hoge kom de mayonaise, de gesnipperde ui en per persoon: 1/4 el wittewijnazijn en 2 el water. Mix met een staafmixer tot een gladde dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
4

Verdeel de bulgur over diepe borden. Schep de zoete aardappel- en wortelfriet en de cherrytomaten over de bulgur. Leg de worst erbovenop. Besprenkel met de ras el hanout-dressing.

Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

More delicious recipes with similar ingredients

Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

Quiche met spruitjes en romige blauwe kaas

met uienchutney en walnoot
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Kip picatta met verse pappardelle en broccolini

Kip picatta met verse pappardelle en broccolini

met kappertjes, citroen en peterselie
Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

Rijstpilav met gestoomde kabeljauwfilet

met broccolini, gekleurde wortel en citroenmelissesaus
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met courgette, walnoten en Italiaanse kaas
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Linguine all'amatriciana

Linguine all'amatriciana

met spek, pecorino en een pittige tomatensaus
Kip in spekjasje met kweeperenmoes

Kip in spekjasje met kweeperenmoes

met geroosterde patatjes en witlofsalade
Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

Double protein - Knolselderij-hutspot met dubbele portie varkensworst

met gekaramelliseerde rode ui en verse salie
Kalfsvlees à la provençale

Kalfsvlees à la provençale

met paprika, tomaat en orecchiette
Gratin dauphinois met varkensworst

Gratin dauphinois met varkensworst

met gebakken champignons en salade
Eenpanspasta Alfredo met dubbele portie kip

Eenpanspasta Alfredo met dubbele portie kip

met courgette en Italiaanse kaas
Heek met kikkererwten à la provençale

Heek met kikkererwten à la provençale

met haricots verts en basilicum
Varkenshaaspuntjes met mosterdroomsaus

Varkenshaaspuntjes met mosterdroomsaus

met rijst, prei en gebakken champignons
Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

Zelfgemaakte fish sticks en tartaarsaus

met spinaziepuree, tomaat en verse kruiden
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade
Kabeljauw met citroenmelisse-room

Kabeljauw met citroenmelisse-room

met broccolini en pilavrijst
Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

Kogelbiefstuk met volkoren-noedelsalade

met zelfgemaakte Aziatische marinade en verse munt
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met spinazie, geraspte kaas en zelfgemaakte knoflooktoast

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

with parsley, oregano & salami
Cod in Garlic Butter Sauce

Cod in Garlic Butter Sauce

with braised leek & green beans
Surinamese-Style Chicken Curry

Surinamese-Style Chicken Curry

with egg, potatoes & stir-fried green beans
Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

with crispy onions, cherry tomato salad & fresh herbs
Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

with potato wedges, quick-pickled onion & cucumber
Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

with mini Roma tomatoes, courgette & spinach
Veggie Cheeseburger on Ciabatta

Veggie Cheeseburger on Ciabatta

with potato wedges, cucumber salad & caramelised onion
Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

with eggplant topping & fresh rosemary
DIY Cheesy Pizza

DIY Cheesy Pizza

pick 'n' mix toppings: BBQ sauce, Greek-style cheese & more!
Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

with couscous, fresh herbs & courgette
Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

with courgette, fennel & toasted pumpkin seeds
Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

on a carrot bun with potato wedges & beansprouts
Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

with sesame-lime dressing, purple carrot & brown rice
Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

with creamy mustard sauce & tomato-arugula salad
Salmon with Mango Chutney Glaze

Salmon with Mango Chutney Glaze

over furikake rice with fresh dill & pickled onion
Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

with arugula, potatoes, tomato & dill
Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

over golden rice with cucumber yogurt sauce
Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

with dried apricots, buttered almonds & Middle Eastern spices
Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

with green beans, Parmigiano Reggiano & spinach
Chicken Breast with Hollandaise Sauce

Chicken Breast with Hollandaise Sauce

with green beans & rosemary baby potatoes