Skip to main content
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en salade

4.3
(583)

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Allergens:
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Vis
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Cucumber

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains: Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

5 g

Fresh dill

(May be present: Selderij)

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains: Vis)

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories610 kcal
Energy (kJ)2551 kJ
Fat36.7 g
Saturated Fat4.7 g
Carbohydrate35.8 g
Sugar4 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein29.3 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui.

Dressing maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de ui erdoor.

Mengen
3

Snijd 4 plakken per persoon van de komkommer om het broodje mee te beleggen. Snijd de overige komkommer in blokjes en meng in de saladekom met de dressing. Bak de bruine ciabatta's 8 - 10 minuten in de oven.

Zalmsalade maken
4

Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de overige ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.

Salade afmaken
5

Meng de rucola en veldsla met de dressing in de saladekom. 

Serveren
6

Snijd de broodjes open en beleg met de zalmsalade en de komkommerschijfjes. Leg op ieder bord een broodje en serveer de salade ernaast. 

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes