Skip to main content
Blinde vink met geplette krieltjes
Blinde vink met geplette krieltjes

Blinde vink met geplette krieltjes

met peultjessalade en paprikapesto

3.8
(140)

De blinde vink is een bekende in de Belgische én Hollandse keuken. Het wordt gemaakt van gekruid gehakt gewikkeld in een lapje vlees – wij hebben gekozen voor mager varkensvlees. Bij de blinde vink serveer je geplette krieltjes, door ze te pletten worden ze vanbuiten knapperig, maar blijven ze vanbinnen lekker zacht.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Radijs

⅓ unit

Krulandijvie

250 g

Krieltjes

50 g

Peultjes

1 unit

Blinde vink

25 g

Paprikapesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3366 kJ
Calories805 kcal
Fat43 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate65 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein33 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de peultjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de romaine-sla fijn.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Kook de peultjes de laatste 6 - 8 minuten mee. Spoel daarna samen af met koud water en bewaar de peultjes daarna apart.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de romaine-sla, de radijsjes en de gekookte peultjes toe aan de saladekom. Meng goed.

Krieltjes pletten
4

Verdeel de gekookte krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Plet elk krieltje met een vork en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.

Blinde vink bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de blinde vink op middelhoog vuur in 3 - 5 minuten rondom bruin. Verlaag dan het vuur en bak nog 8 - 10 minuten met het deksel schuin op de koekenpan. Keer de blinde vink halverwege.

Serveren
6

Verdeel de salade en de krieltjes over de borden. Verdeel de paprikapesto erover. Leg op elk bord een blinde vink.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes