De blinde vink is een bekende in de Belgische én Hollandse keuken. Het wordt gemaakt van gekruid gehakt gewikkeld in een lapje vlees – wij hebben gekozen voor mager varkensvlees. Bij de blinde vink serveer je geplette krieltjes, door ze te pletten worden ze vanbuiten knapperig, maar blijven ze vanbinnen lekker zacht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Radijs
⅓ unit
Krulandijvie
250 g
Krieltjes
50 g
Peultjes
1 unit
Blinde vink
25 g
Paprikapesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de peultjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de romaine-sla fijn.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Kook de peultjes de laatste 6 - 8 minuten mee. Spoel daarna samen af met koud water en bewaar de peultjes daarna apart.
Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de romaine-sla, de radijsjes en de gekookte peultjes toe aan de saladekom. Meng goed.
Verdeel de gekookte krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Plet elk krieltje met een vork en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de blinde vink op middelhoog vuur in 3 - 5 minuten rondom bruin. Verlaag dan het vuur en bak nog 8 - 10 minuten met het deksel schuin op de koekenpan. Keer de blinde vink halverwege.
Verdeel de salade en de krieltjes over de borden. Verdeel de paprikapesto erover. Leg op elk bord een blinde vink.