Skip to main content
Aubergine met buffelmozzarella en paprikapesto
Aubergine met buffelmozzarella en paprikapesto

Aubergine met buffelmozzarella en paprikapesto

Met parelcouscous in tomatensaus

3.3
(177)

Vandaag bak je de aubergine op een andere manier dan je misschien gewend bent. Door de aubergine te halveren, behoudt de groente de vlezige structuur. De tomatensaus maak je van cherrytomaatjes. 'Klein maar fijn' gaat zeker op voor deze tomaatjes: ze hebben vaak een intensere smaak dan gewone tomaten.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

½ unit

Rode ui

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ teaspoon

Gedroogde oregano

½ can

Cherrytomaten

20 g

Paprikapesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

60 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

3 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3318 kJ
Calories793 kcal
Fat35 g
Saturated Fat19.3 g
Carbohydrate84 g
Sugar21.2 g
Dietary Fiber12 g
Protein28 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er het bouillonblokje boven. • Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de aubergine en snijd het vruchtvlees kruislings in. Snipper de rode ui. • Kook de parelcouscous 11 – 12 minuten in de pan met bouillon en giet af.

Aubergine bakken
2

• Smeer de aubergine in met 1 el olijfolie per helft. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de aubergine 4 – 6 minuten met de platte kant naar beneden, of totdat hij mooi bruin wordt. • Draai de aubergine om. Voeg de knoflook, oregano en rode ui toe en roerbak 1 – 2 minuten.

Saus maken
3

• Voeg de cherrytomaten toe aan de pan. • Smeer op de bovenkant van de aubergine 1 el paprikapesto per persoon, meng de overige paprikapesto door de parelcouscous. • Snijd de buffelmozzarella in plakjes en leg deze op de aubergine.

Serveren
4

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan en laat nog 2 minuten meebakken. • Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof. • Verdeel de aubergine met de parelcouscous over de borden en garneer met het basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes