
Vandaag maak je een lichtere variant van de welbekende appelkruimeltaart. Dé truc voor krokante kruimels? Zorg dat de boter goed koud is voordat je hem mengt.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
50 g
Meergranenvlokken
(Contains: Gluten)
30 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
1 teaspoon
Gemalen kaneel
2 unit
Appel
100 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 tablespoon
Bloem
2 tablespoon
Bruine suiker
60 g
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Fijne kristalsuiker
pinch
Zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de meergranenvlokken, geschaafde amandelen, bloem en een snufje zout. Voeg per persoon 1 el bruine suiker en 1/2 tl gemalen kaneel toe. Snijd de koude roomboter in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de kom en wrijf het mengsel met je vingers tot grove kruimels.

Halveer de appel, verwijder de kern en snijd in kleine blokjes. Meng in een ovenschaal met de overige bruine suiker.

Bestrooi de appelblokjes met het meergranenmengsel en bak de crumble 15 - 20 minuten in de oven, of tot de crumble goudbruin is.

Klop ondertussen in een kom de slagroom en kristalsuiker stijf met een garde of mixer. Verdeel de crumble over de kommen en garneer met de room.