De kipworstjes in dit gerecht hebben we alvast voorgekruid met onder andere paprika, tijm en oregano. Aan kruiden geen gebrek, want ook verse dille behoort tot de ingrediënten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Ui
½ unit
Courgette
2 unit
Kipmerguezworstjes
2 sprig
Verse dille
(May be present: Selderij)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ unit
Groentebouillonblokje
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen (nicola) en snijd in dunne plakken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd de courgette in dunne plakken.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Prik de kipworstjes met een scherp mesje op 3 plekken in en bak de kipworstjes in 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Zet de pan met het bakvet van de kipworstjes terug op laag vuur, verhit de overige roomboter en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg daarna de courgette toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gekookte aardappelschijfjes toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur. Snijd de dille fijn. Voeg de crème fraîche en de helft van de dille toe en roer door. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en leg op elk bord twee kipworstjes. Besprenkel met het bakvocht van de kipworstjes en garneer met de overige dille.