Soep is een lekkere en snelle manier om veel vitaminen binnen te krijgen. Vandaag eet je een groentesoep in een oranje jasje, die lekker fris is door de crème fraîche die je gebruikt. De hoofdingrediënten, bataat en paprika, zijn twee echte vitaminebommen - in paprika zit zelfs meer vitamine C dan in sinaasappelen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
200 g
Zoete aardappel
1 unit
Rode paprika
1 unit
Kurkumabroodje
(Contains: Gluten)
10 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
400 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Weeg de bataat af. Schil de bataat en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bataat en de paprika toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de crème fraîche en serveer met het kurkumabroodje.